MONTAJ DISPONIBIL

Pentru colaborări sau cereri de montaj piatră decorativă și cărămidă aparentă luați legatura cu unul din agenții noștri:

Bucuresti-Ilfov
Telefon – +40723.173.343
 
Ploiesti si zone limitrofe
Telefon – +40764.400.855

MONTAJ – DO IT YOURSELF

1. Produsele ce reprezintă piatră decorativă pe bază de granit și ciment se pot monta atât în interiorul casei în: living, dormitor, hol, bucătărie și baie cât și în exterior, folosindu-se ca și finisaj pentru fațada casei, gard, terasă, șemineu, și alte construcții.

2. Suprafața ce urmează a fi placată trebuie să fie uscată, curată și stabilă.
Nu se poate monta pe o suprafață lucioasă, netedă sau peste finisaje vechi deteriorate precum tapet, tencuială, vopsea etc. Recomandăm înaintea placării pentru o aderență bună a adezivului să folosiți amorsă și în mod special ’’beton contact’’ pentru suprafețele din rigips sau lemn. Pentru izolația din polistiren pe care se va aplica piatră decorativă trebuie să se aplice minim 3 dibluri în plus per placă de polistiren. În cazul în care suprafața pe care se montează este foarte uscată trebuie să umeziți ușor peretele pentru a nu fi absorbită din umiditatea adezivului.

3. Suprafața suport pe care se montează plăcile cu piatră decorativă nu trebuie să aibă diferențe de planeitate mai mari de 5mm/m. În caz contrar, se va îndrepta suprafața suport, până la această limită.

4. Tăierea pietrelor se poate face cu ușurință folosind un aparat de tăiere cu disc diamantat. Tăierea trebuie făcută lent astfel încât să nu se ciobească produsul care conține granit în procent de 60%.

5. Recomandăm folosirea unui adeziv superflexibil pentru interior și exterior cu rezistență ridicată la schimbările climatice (îngheț/dezgheț). Adezivul se aplică uniform atât pe suprafața peretelui cât și pe placă cu o gletieră tip pieptăne. Placa de piatră se lipește pe perete prin presare și mișcarea acesteia stânga-dreapta în scopul uniformizării adezivului pe cele două suprafețe de contact și eliminarea surplusului de adeziv. Nu se va fixa prin lovirea în mod repetat cu mâna, ciocan de cauciuc sau alte obiecte similare.

6. Adezivii recomandați de producător sunt: Baumit FlexUni, Baumit FlexMarmor, Mapei Keraflex Maxi S1.

7. Se va evita pătarea pietrelor pe fața aparentă cu adeziv în timpul montării.

8. După montare, adezivul în exces trebuie atent îndepărtat de pe placă cu un burete sau lavetă și doar cu apă.

9. Plăcile trebuie montate la temperaturi cuprinse între 5 – 30 grade Celsius.

10. Este recomandat ca montajul plăcilor să fie făcut din cutii diferite pentru a scoate în evidentă aspectul natural al culorilor care sunt rezultatul unui proces tehnologic manual. Prin aceasta se va obține o similitudine aproape perfectă a pietrei naturale cu diferențe de culoare și dimensiuni.

11. Este obligatorie tratarea plăcilor cu lac pe bază de apă în vederea închiderii porilor și protecției împotriva absorbției de apă. Lacul dedicat este GRANIT LAKK. O cutie de 950 ml se diluează cu 4 l de apă, se aplică cu pensula și acoperă aproximativ 30 – 40 mp.

12. În cazul în care instrucțiunile pentru montaj menționate nu sunt respectate, producătorul nu își asumă responsabilitatea degradării plăcilor de piatră decorativă achiziționate și montate.

Montaj piatră decorativă

Instrucțiuni montaj cărămidă aparentă