Blog

Alegerea perfectă de piatră decorativă pentru designul exterior al casei

designul exterior al casei

Când vine vorba de designul exterior al casei, preferințele variază în funcție de gusturile fiecărei persoane. Unele apreciază un stil mai conservator și tradițional, în timp ce altele sunt mai atrase de linii drepte, simple și un aspect modern. Un număr important de persoane sunt atrase de o abordare echilibrată, combinând elemente de design tradițional cu un touch contemporan. Indiferent care sunt preferințele tale, de ideea de design, în portofoliul Stone Deco Style vei găsi modele de piatra decorativa sau optiuni de caramida aparenta care se vor potrivi perfect cu ideile tale.

Adept al stilului tradițional de amenajare?

Dacă te îndrepți către un aspect tradițional, piatra și cărămida sunt alegeri excelente pentru designul exterior al casei tale. Aceste materiale sunt folosite de secole și oferă un aspect clasic și durabil. Astăzi, poți opta pentru materiale mai sustenabile, cum ar fi piatra decorativă și cărămida aparentă. Sunt potrivite pentru fațadă, soclu, terasă, grădină, gard, garaj, stâlpii casei sau alte elemente de amenajare exterioară. Poți combina piatra decorativă sau cărămida aparentă cu lemn pentru a adăuga accente clasice. De exemplu, poți încadra intrarea cu coloane sau adăuga elemente de cherestea falsă pentru un aspect atemporal. Totul depinde de creativitatea ta. Pentru cele mai potrivite opțiuni de caramida aparenta poti apela la specialiștii Stone Deco Style.

caramida decorativa

Aspect simplu si modern

Pentru cei pasionați de stilul modern, liniile curate și finisajele simple sunt esențiale. Poți opta pentru suprafețe lustruite, precum piatra dimensională, pentru a obține un aspect modern și sofisticat. Jocul de contrast puternic între diferite tonuri poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea un design contemporan. De exemplu, ferestrele cu rame negre pot fi combinate cu modele de piatra decorativa albă sau gri pentru impact. Dacă dorești să adaugi accente industriale, poți utiliza panouri metalice negre sau ruginite pentru a completa stilul modern.

Ce trebuie să știi despre piatra decorativă este că nu reține apă, deci nu mucegăiește și nu erodează în timp; culoarea este adăugată direct în compoziție și va arăta ca în prima zi peste ani și ani; asigură izolare termică și fonică și este rezistentă la diferențele de temperatură, deci va fi potrivită în orice zonă sau climă; este rezistentă la șocuri și lovituri și nu conține materiale toxice.

Echilibru între clasic și modern

Abordarea hibridă implică combinarea elementelor de design tradițional cu un touch contemporan. Poți alege un finisaj exterior clasic, cu fațadă sau soclu placate cu piatră decoratică sau cărămidă aparentă la care poți adăuga corpuri de iluminat ornamentale pentru a echilibra aspectul. În interior, poți utiliza mobilier voluminos, cu aspect antichizat pentru a contrabalansa ideea de spațiu cu concept deschis și designul modern.

 

designul exterior al casei

În portofoliul Stone Deco Style avem peste 140 de modele diferite de piatră decorativă și cărămidă aparentă. Fie ca dorești să optezi pentru un aspect clasic și elegant sau pentru unul modern și contemporan, sigur vom avea ceva care să se potrivească perfect cu designul exterior al casei tale. Este important să explorezi diferite opțiuni și să alegi ceea ce se potrivește cel mai bine gusturilor tale și obiectivelor de design.