Blog

Montaj piatra decorativa

montaj-piatra-decorativa

montaj piatra decorativa

 1. Vă oferim mai jos o listă concretă a etapelor de montaj piatra decorativa și cum trebuie să o întrețineți.
  1. Produsele  ce reprezintă piatră decorativă pe bază de ciment se pot monta atât în interior cât și în exterior. Se folosește  ca finisaj final pentru fațadele caselor, garduri, terase, șeminee și alte construcții.
  2. Suprafața ce urmează a fi placată trebuie să fie uscată, curată și stabilă. Nu se poate monta pe o suprafață lucioasă, netedă sau peste finisaje vechi deteriorate- tapet, tencuială, vopsea etc. Recomandăm înaintea placării pentru o aderență bună a adezivului să folosiți amorsă.  Cand realizați procedura de montaj piatră decorativă, folosiți în mod special beton contact pentru suprafețele din rigips sau lemn. În cazul în care suprafața pe care se montează este foarte uscată trebuie să umeziți ușor peretele pentru a nu fi absorbită din umiditatea adezivului.
  3. Suprafața suport pe care se montează plăcile cu piatră decorativă nu trebuie să aibă diferențe de planeitate mai mari de 5mm/m. În caz contrar, se va îndrepta suprafața suport , până la acestă limită.
  4. Tăierea pietrelor se poate face cu ușurință folosind un aparat de tăiere cu disc diamantat.
  5. Recomandăm folosirea unui adeziv destinat pentru piatră naturală și artificială urmărind instrucțiunile producatorului. Se aplică uniform pe suprafața întregii plăci un strat de 4-6 mm de adeziv după care se lipește pe perete prin presare și mișcarea stânga-dreapta a pietrei, în scopul uniformizării adezivului pe cele două suprafețe de contact și eliminarea surplusului de adeziv, sub nici o formă prin lovirea în mod repetat cu mâna, ciocan cauciuc sau alte obiecte.
  6. Urmărește și filmul despre montare piatra decorativa interior.
   

 1. Se va evita pătarea pietrelor pe fața aparentă cu adeziv în timpul montării.
 2. După montaj piatra decorativa, adezivul în exces trebuie atent îndepartat de pe placă.
 3. Plăcile trebuie montate la temperaturi cuprinse între 5oC si 30oC.
 4. Este recomandat ca montajul plăcilor să fie făcut din cutii diferite pentru a scoate în evidență aspectul natural al culorilor care sunt rezultatul unui proces tehnologic manual. Prin aceasta se dorește a oferi o imitație perfectă a pietrei naturale cu diferențe de culoare și dimensiuni.
 5. Este obligatorie tratarea plăcilor cu lac hidrofob pentru piatră artificială in vederea închiderii porilor și protecției împotriva absorbției de apă.
 6. Producătorul nu își asumă responsabilitatea în cazul procesului de montare piatra decorativa interior și/sau întreținerii neadecvate a plăcilor.