Blog

Tot ce trebuie sa stii despre caramida decorativa– cum iti poate fi de folos?

caramida decorativa

Caramida este printre cele mai vechi elemente de constructie folosite si este apreciata chiar si in prezent, datorita faptului ca este rezistenta si ofera un aspect placut cladirii. Astfel, au aparut mai multe tipuri de caramizi, care au inceput sa fie folosite la scara larga in domeniul amenajarilor: caramida de sticla, caramida decorativa si caramida clasica. Citeste in continuare pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre caramida aparenta de interior si exterior si cum iti poate fi de folos in obtinerea unui design placut.

Ce reprezinta caramida decorativa si unde poate fi folosita?

Caramida decorativa sau, cum mai este denumita, caramida aparenta, este realizata dintr-un material calitativ, fiind rezistenta si potrivita pentru toate tipurile de ziduri, indiferent ca este amplasata in interior sau in exterior. De asemenea, are capacitatea de a „imbraca” placut un perete, astfel incat sa ii creeze un aspect iesit din comun, interesant. De fapt, caramida decorativa este frecvent utilizata in arta moderna, fiind o varianta catre care isi orienteaza atentia o multime de designeri.

Exista o multime de intrebari pe care cumparatorii si le pun si la care nu au un raspuns concret, principala fiind legata de posibilitatea amplasarii acestui element decorativ peste sistemul de termoizolare. Din fericire, raspunsul este da. Caramida decorativa poate sa fie montata peste sistemul termoizolator utilizat in Romania, avand capacitatea de a-i imbunatati eficienta. De asemenea, procesul de montare este unul rapid si nu implica niciun efort suplimentar, insa, pentru a fi sigur ca totul decurge in parametri optimi, cel mai bine ar fi sa optezi pentru serviciul de montare pus la dispozitie de profesionisti.

Care sunt caracteristicile definitorii ale caramizii aparente?

  • Nivel crescut de rezistenta

Cu toate ca este decorativa, caramida aparenta se dovedeste a fi rezistenta in fata umiditatii, temperaturilor inalte, insectelor, daunatorilor, fiind un element de design de incredere. Pentru ca se utilizeaza tehnologii moderne, caramizile decorative sunt capabile sa faca fata socurilor termice, chimice si chiar fizice.

  • Nu favorizeaza umiditatea

Datorita faptului ca are capacitatea de a controla nivelul de umiditate din aer, nu exista riscul formarii mucegaiului, ceea ce este esential, mai ales in momentul in care este aplicata in interior. Astfel, nu implica niciun risc pentru sanatate, contribuind semnificativ la imbunatatirea calitatii aerului.

  • Caramida aparenta de interior si exterior este un bun izolator termic

Exista o multime de persoane care prefera sa aplice acest element decorativ peste sistemul de termoizolare, pentru a obtine un aspect placut, dar si pentru a spori gradul de eficienta a procesului de termoizolare. Pe langa acest aspect, se dovedeste a fi utila si in ceea ce priveste izolarea fonica, astfel, vei avea posibilitatea sa te bucuri atat de confort termic, indiferent de schimbarile bruste de temperatura, cat si fonic.

In concluzie, caramida aparenta de interior si exterior este un element de design folosit in amenajarile moderne, care vine la pachet cu o multime de caracteristici avantajoase. Astfel, pe langa rolul estetic, indeplineste cu succes si rolul practic, contribuind semnificativ la eficientizarea procesului de amenajare a locuintei