Blog

Cum poti sa montezi caramida aparenta pentru exterior?

caramida aparenta pentru exterior

In prezent, exista o multime de persoane care folosesc diverse elemente decorative atat pentru interiorul locuintei, cat si pentru exterior, cu scopul de a obtine un aspect modern si puternic personalizat. Unul dintre elementele catre care fiecare se orienteaza este caramida aparenta, care a capatat un nivel inalt de popularitate in ultima vreme si care se numara printre alegerile atat a cumparatorilor, cat si a designerilor.Vestea buna este ca procedura de montare nu implica efectuarea unor sarcini dificile, ci trebuie doar sa se respecte cateva principii si criterii pe care specialistii le recomanda tuturor, astfel incat sa se obtina rezultatele dorite. Astfel, daca te numeri si tu printre cumparatorii de caramida aparenta pentru exterior, trebuie sa te asiguri si ca montezi placile in mod corespunzator, in cazul in care nu apelezi la ajutorul unui profesionist.

5 sfaturi de montare a caramizii aparente de exterior

  • Folosirea unui adeziv calitativ

Inainte de a incepe procedura propriu-zisa de montare a caramizii aparente, este necesar sa ai la indemana un adeziv special, de calitate, care sa asigure o lipire profesionala si rezistenta. De asemenea, este important ca suprafata pe care caramizile se aplica sa fie plana, solida, curata si fara impuritati.

  • Fixarea caramizilor

Procesul de fixare a caramizilor este unul simplu: trebuie doar sa le apesi puternic pe suprafata peretelui si sa folosesti o miscare circulara de stanga-dreapta pentru a te asigura ca nu mai ramane nicio bula de aer in componenta adezivului folosit. Prin aceasta metoda, poti sa beneficiezi de o fixare puternica a caramizilor, la un nivel ridicat de rezistenta.

  • Montarea caramizilor in colt

Specialistii recomanda ca procedeul de montare a caramizilor sa inceapa de la colturi si sa continue spre o anumita deschidere, cum ar fi usa sau fereastra. De asemenea, se pot utiliza si elemente de caramida special concepute pentru colturi, astfel incat sa se reproduca fidel aspectul placut de zidarie.

  • Realizarea chitului pentru rosturi

Pentru procedura de realizare a rosturilor suprafetelor este necesar sa iti achizitionezi un chit special, care sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie hidrofob, mineral, flexibil si realizat din nisipuri uscate si nisipuri naturale sortate. Se incepe cu rosturile pozitionate orizontal, iar, ulterior, se continua cu cele verticale, pentru obtinerea unui aspect placut si uniform.

  • Indepartarea chitului de pe placile de caramida

In cazul in care chitul a ajuns si pe suprafata placilor de caramida, este necesar sa se indeparteze, pentru obtinerea unui aspect de organizare, de ordine. Poti folosi o perie pentru acest lucru, iar rezultatul obtinut va fi multumitor. Aceeasi procedura se aplica si in cazul pietrei decorative de garduri, astfel incat sa indeplinesti cu succes toate criteriile estetice.

Prin urmare, in prezent, aplicarea placilor de caramida aparenta pe suprafata exterioara a locuintei se dovedeste a fi o procedura utila pentru proprietarii care isi doresc sa modernizeze aspectul casei, dar si pentru cei care vor sa isi evidentieze amprenta personala. Rezultatele obtinute sunt, de cele mai multe ori, satisfacatoare. In cazul in care ti se pare ca procesul de montare este dificil, poti oricand sa apelezi la ajutorul unui specialist.